Div. lystfiskeri / Misc. angling - preview (4 of 6)
image/_skilt_lystfiskeri-549.jpg
skilt_lystfiskeri-549.jpg
image/_tuse_aa-35.jpg
tuse_aa-35.jpg
image/_tyvfisker-189.jpg
tyvfisker-189.jpg
image/_tyvfisker-190.jpg
tyvfisker-190.jpg
image/_tyvfisker-2927.jpg
tyvfisker-2927.jpg
image/_tyvfisker-2928.jpg
tyvfisker-2928.jpg
image/_tyvfisker-2929.jpg
tyvfisker-2929.jpg
image/_tyvfisker-2932.jpg
tyvfisker-2932.jpg
image/_tyvfisker-7315.jpg
tyvfisker-7315.jpg
image/_tyvfisker-7316.jpg
tyvfisker-7316.jpg
image/_tyvfiskere-077.jpg
tyvfiskere-077.jpg
image/_tyvfiskere-078.jpg
tyvfiskere-078.jpg
image/_tyvfiskere-079.jpg
tyvfiskere-079.jpg
image/_tyvfiskere-172.jpg
tyvfiskere-172.jpg
image/_tyvfiskere-173.jpg
tyvfiskere-173.jpg
image/_tyvfiskere-174.jpg
tyvfiskere-174.jpg
image/_tyvfiskere-202.jpg
tyvfiskere-202.jpg
image/_tyvfiskere-2720.jpg
tyvfiskere-2720.jpg
image/_tyvfiskere-2722.jpg
tyvfiskere-2722.jpg
image/_tyvfiskere-2723.jpg
tyvfiskere-2723.jpg

<< previous / next >>
|1|2|3|4|5|6|
Index / Home

Optage ulovligt bundgarn i Bastrup sø

Det var en dejlig mild og solrig sensommerdag i starten af september måned i 2007, at jeg var taget på en fisketur i Bastrup Sø sammen med min gode ven Arne.

Jeg er medlem af Egedal Lystfiskerklub, Arne er medlem af DR's lystfiskerklub, og på den måde er vi begge medlemmer af Fiskeringen, og har adgang til at bruge dens faciliteter.

Bastrup Sø er ejet af staten, og Fiskeringen har forpagtet fiskeretten i søen, hvor de har to både, og to landpladser, som kun må benyttes af Fiskeringens medlemmer. Derudover har Fiskeringen viderudlejet en bådplads til SU (Samarbejdsudvalget), som også har en båd i søen.

I Fiskeringens og SU's reglementer står der klart og utvetydigt, at der ikke må fiskes med selvfiskende redskaber (net og ruser) i de faciliteter, som begge foreninger råder over, eneste undtagelse er et sænkenet til fangst af agnfisk.

Men som sagt, vi var roet ud på Bastrup Sø for at prøve om vi kunne fange nogle gedder, og vi havde valgt at dørge efter dem med nogle woblere, og vi roede vestpå langs med nordsiden af søen, ca 15-20 meter fra land, da vi helt uventet fik et kraftigt bundhug på alle fire woblere.

Vi kunne slet ikke forstå, at vi skulle få et bundhug det pågældende sted, da ekkoloddet viste, at vanddybden var over 5 meter, og så dybt gik vore woblere slet ikke, men vi bakkede båden tilbage over det sted hvor woblerne var gået i bunden, da det som regel er lettere at løsne et bundhug på en kort line. Bundhugget gav også efter, og kunne pumpes op, men da det med op til overfladen, der gjorde vi store øjne, for det viste sig , at vi havde fanget et bundgarn.

Der var ingen tvivl om, at det var ulovligt tyvfiskeri med et selvfangende redskab, som ikke var afmærket med vager, så vi fastgjorde garnet til bådens åregaffel, hvorefter vi ringede til det bestyrelsesmedlem fra Fiskeringen, som var ansvarlig for Bastrup Sø, og sammen med ham besluttede vi, at vi ikke skulle smide garnet tilbage i søen, for så ville vi jo også ha' medvirket til, at en ulovlighed kunne forsætte. Vi aftalte i stedet, at vi skulle optage hele garnet og indlevere det hos Frederikssund Politi.

Herefter halede vi garnet op i båden, og ud over vores woblere, så sad der også fire meget store aborrer i garnet, de blev alle forsigtigt skåret fri af garnet og genudsat, og det virkede ikke som om de på nogen måde havde taget skade, de dykkede straks og svømmede væk, efterhånden som den blev befriet og genudsat.

På hjemturen kørte vi forbi Frederikssund Politi og meldte os selv, og ville overdrage dem beviset for, at vi havde begået selvtægt og optaget et ulovligt garn i Bastrup Sø, men politiet ville hverken modtage garnet eller vores anmeldelse, de foreslog at vi selv kunne kylle det i den affaldsbeholder, som stod i gården ved politistationen.

Som supplement kan jeg oplyse, at det i flere år har været meget store problemer med tyvfiskeri i Bastrup Sø. På søens sydside ligger der en campingplads, hvor der bor mange østeuropæiske håndværkere, som arbejder på forskellige byggepladser i hovedstadsområdet. Og det er typisk disse gæster fra Polen og Litauen, som tyvfisker fra bredden, og når man spørger til deres fisketegn, så forstår de hverken dansk, engelsk eller tysk, og det er jo meget nærliggende at få den tanke, at det muligvis er nogle af dem, som havde sat det ulovlige garn.

© 2012 Niels Riis Ebbesen